11 Mart 2013 Pazartesi



MOLEHİYA


Malzemeler: 
1 kilo kurutulmuş molehiya 
yarım kilo isteğe göre et 
1 yemek kaşığı
 domates salçası 
1 adet iri
 domates 
1 kilo su 
1 baş ırı kuru
 soğan 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 

Yapılışı: 
Önce kurutulmuş molehiyalar sıcak suda ıslatılır,suyunun süzülmesi için süzgece konulur. Daha sonra bir tencereye ince kıyılmıs
 soğan konur ve pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra ısteğe göre hazırlanan et eklenir. Etler ve soğanlar pişince salça ilave edilir. Hepsi biraz kavrulunca molehiyalar eklenır. Tuz, karabıber ilave edılıp suyu eklenir. YaklaŞık olarak 1 saat 15 dk piştikten sonrayemek hazır olur. Çukur tabaklarda servis edilir.
                                                                                      (http://lezzetler.com/molehiya-kibris-vt28517.html)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder